Federation of European Biochemical Societies (FEBS)

FEBS logoBiokemisk Forening er medlem af Federation of European Biochemical Societies (FEBS), som er en europæisk sammenslutning af de nationale biokemiske og molekylærbiologiske foreninger i Europa. Medlemskab af Biokemisk Forening giver automatisk medlemskab af FEBS og dermed mulighed for: Ansøgning om FEBS fellowships og deltagelse i FEBS sommerskoler og kurser.

Federation of European Biochemical Societies (FEBS) er et overordnet interesseorgan stiftet i 1964, der har som mål at fremme Europæisk grundforskning indenfor disciplinerne Biokemi, Molekylærbiologi, Cellebiologi samt Molekylær Biofysik.

FEBS medlemmer har mulighed for at søge FEBS fellowship og deltage i FEBS sommerskoler og kurser. Organisationen har i mange år bl.a. tilbudt sine medlemmer:

  • Fellowships af varierende længde - se Ansøgning om FEBS Fellowships
  • Praktiske og teoretiske kurser
  • Deltagelse i en årlig kongres
  • To videnskabelige tidsskrifter, FEBS Letters og EJB
  • Priser til forskere der yder enestående videnskabeligt bidrag

FEBS' hjemmeside findes information om fellowships, kurser, job, forskningspolitiske anliggender etc. Der er mulighed for at oprette sig som bruger og tilmelde sig FEBS' nyhedsbrev, der sendes gratis ud til alle medlemmer af FEBS, heriblandt medlemmerne af Biokemisk Forening.

FEBS' nyhedsbrev, FEBS News, beskriver de seneste og igangværende FEBS programmer, nyheder fra FEBS og kommende videnskabelige arrangementer og karrieremuligheder. FEBS News udgives tre til fire gange om året og er tilgængelig i pdf og online format fra FEBS hjemmeside.