Succesfuldt symposium overstiger ambitionerne

Publiceret April 2009

De fleste studerende kender ikke de uanede muligheder, der eksisterer på deres eget universitet og har kun hørt om et lille udsnit af de biotekvirksomheder, som findes. Ved Symposium for Biotech Research (SBR) får de muligheden for at udvide deres horisont og skabe nye bekendtskaber, der kan hjælpe dem videre i deres studie og karriere. Ligeledes får virksomhederne sjældent muligheden for at komme så tæt på så store dele af universitetets forskning og for dem er det, udover kontakten med de studerende, en kærkommen lejlighed til at blive opdateret på den akademiske forskning og mulige samarbejder.

SBR 2008

For andet år i træk samledes biotekinteresserede studerende, universitetsansatte og industrirepræsentanter til SBE.DTU's Symposium for Biotech Research (SBR). Symposiet blev endnu en gang en stor succes og har fået masser af roser med på vejen. Især det faktum, at symposiet udelukkende arrangeres af studerende, imponerer, når man oplever den kvalitet og professionalisme, der lægges i enhver detalje ved SBR.

Kandidatstuderende Camilla Ingvorsen får en god snak med Christina Andersen om, hvordan det er at være hos biotekfirmaet Symphogen.
Kandidatstuderende Camilla Ingvorsen får en god snak med Christina Andersen om, hvordan det er at være hos biotekfirmaet Symphogen.

Daniscoprisen

Rygtet om det første års succes ved symposiet bredte sig som ringe i vandet efter afholdelsen. Alligevel var det en glædelig overraskelse, da Danisco spurgte, om de måtte uddele deres årlige bioteknologipris, Daniscoprisen, ved symposium nummer to. Da et af formålene med symposiet er at promovere biotekforskning, sagde vi selvfølgelig ja. Tom Knutzen, CEO for Danisco og formand for Daniscofonden, der uddeler prisen på 250.000 kr., kom forbi og overrakte prisen, som gik til Barbara Ann Halkier, Det Biovidenskabelige Falkultet på KU, for hendes verdensførende forskning i kræftforebyggende sekundære metabolitter fra planter.

En lille sjov anekdote om symposiets udbredelse knytter sig til Daniscoprisen. Da Danisco bookede et møde med Barbara Ann Halkier, inden hun vidste, at hun skulle modtage prisen, var hun faktisk optaget af undervisning på det pågældende tidspunkt. Det problem løste dog sig selv, da hendes studerende på KU-LIFE bad om at få aflyst undervisningen, så de kunne komme til SBR!

At danne netværk er sagen

Formålet med dette store endagssymposium er at skabe et fagligt forum, hvor det er let at danne nye netværk til medstuderende, universitet og industri. Et forum hvor der er fokus på den spændende biotekforskning og hvor man kan møde repræsentanter fra institutter og virksomheder, der kan forklare, hvordan verden som ingeniør ser ud efter endt uddannelse.

Symposiets deltagere følger interesserede med i et af de 9 biotekforedrag, der blev holdt i løbet af dagen.
Symposiets deltagere følger interesserede med i et af de 9 biotekforedrag, der blev holdt i løbet af dagen.

Masser af opbakning fra de studerende og Institut for Systembiologi

Et symposium i SBR's kaliber kan ikke lade sig gøre, uden man har massiv opbakning fra medstuderende og har et institut i ryggen. Vi har været så privilegerede, at ikke mindre end 35 studerende har taget tid ud af deres travle kalendere for at gør SBR 2008 til den succes, det blev. Det er utroligt motiverende og spændende at arbejde sammen med så mange medstuderende på tværs af årgange og studieretninger.

Ligesom de studerende har støttet os, ligeledes har vi haft den ubetingede opbakning fra Institut for Systembiologi, der med Ole Filtenborg, Institutdirektør for DTU Systembiologi, i spidsen har hjulpet os på alle tænkelige måder.

Unge forskere viser, hvad de kan

For at vise omverdenen den høje kvalitetsforskning som alle studerende, helt fra bachelor- til ph.d.-niveau, udfører hver eneste dag på DTU, afholdte vi en posterkonkurrence med ikke færre end 36 deltagere. Otte dommere fra universitet og industri bedømte de mange postere og blev gang på gang positivt overraskede over kvaliteten. 12.500 i kontante præmier blev uddelt til bachelor- og kandidatstuderende, mens vinderen af ph.d.-konkurrencen deltog i en stor biotekkonference i Santa Barbara, USA i slutningen af januar. Alle udgifter betalt, selvfølgelig.

Symposium for Biotech Research 2008 i tal

Varighed: 1 dag

Budget: > 300.000 kr.

Registrerede deltagere: > 400

Antal stande: 34

Deltagende virksomheder: 20

Deltagende DTU-institutter: 6

Posterkonkurrencedeltagere: 36

Biotekforedrag: 9

Gratis måltider: 4

Symposium med vokseværk

Selvom symposiet var stort og en kæmpe succes det første år, blev 2008 endnu større på alle fronter. Symposiet voksede med mere end 40 % og en ny bygning måtte tages i brug for at rumme de mange stande og besøgende. Næste år bliver endnu flere virksomheder og institutter inddraget og måske kommer der gratis busser fra landets største busser til DTU, så alle kan være med på denne biotekfestdag. En ting er sikkert: SBR 2009 bliver ikke det samme som SBR 2008 for SBE.DTU er altid på vej nye steder hen.

Sagt om Symposium for Biotech Research

"Jeg er overrasket over, hvor stort det er. Det er utroligt positivt at se"
- Tom Knutzen, CEO, Danisco

"Det vigtigste for os var at få en chance for at møde de studerende og fortælle dem om de spændende muligheder, der er for forskning og udvikling i en mindre biotekvirksomhed, samt at give os en mulighed for at eksponere virksomheden til fremtidige mulige kollegaer. Jeg synes, at det var en meget vel tilrettelagt dag, hvor vi fik et stort fagligt og menneskeligt udbytte."
- Jens Fogh, President & CEO, Zymenex.

"SBR var en stor og glædelig overraskelse - primært fordi studenterorganisationen var lykkedes med at etablere og gennemføre et professionelt flot arrangement og fordi de deltagende virksomheder havde taget det fine oplæg seriøst og stort set alle sammen leverede en fin tilstedeværelse."
- Jens Gram, Director, Upstream Development, CMC Biopharmaceuticals.

"Kombinationen af studerende og firmaer er grunden til at Bioneer deltager. Vi kan profilere os over for fremtidige projektstuderende og medarbejdere, og indgå i uformelle kundesamtaler på den samme konference."
- Jeppe Spicker, Sales Manager, Bioneer.

"Et godt sted at møde studerende og skabe synlighed omkring vor virksomhed som potentiel arbejdsplads."
- Kaja Tengbjerg, Humanbiolog, Executive Assistant, Symphogen.

"Det var et koncentreret arrangement, og de studerende var meget nysgerrige og stillede mange spørgsmål omkring forskningen og jobmuligheder, muligheden for at skrive speciale eller tage en PhD i samarbejde med Novo Nordisk."
- Trine Lindhé, Rekrutteringspartner, Novo Nordisk.